C. L. “BUTCH” OTTER
Governor

GAVIN M. GEE
Director

Aupust 17, 2009

Re: Money Transmitter Licensing [nquiry

Dear

We are in receipt of your letter of August 11, 2009 regarding whether your firm’s holding of a
UK eMoney License would be sufficient for issuing or selling stored value gift cards in Idaho.

Generally speaking, the Idaho Money Transmitters Act (IMTA) is deemed to include stored
value products as a form of payment instrument regulated under the IMTA, While there are
some very natrow exemptions in the ITMA. that may apply to certain stored value produets, it is
unclear from your letter whether the products you seck to distzibute would be exempt.

Finally, the existence of a license issued by another regulatory authority (e.g., the UK Financial
services Authority) would not, by itself, preclude the firm from the licensing requirements of the
ITMA.

Should you have any questions or need additional information, please feel free to contact the
undersigned at (208) 332-8080.

Sincerely,

Z%__

mes A. Burns
Investigations Chief

SECURITIES BUREAU
800 Park Blvd., Suite 200, Boise, ID 83712
Mail To: P.O.Box 83720, Boise ID 8§3720-0031
Phone: (208) 332-8004 Fax: (208) 332-8099
httn://finance.idaho.gov

PROTECTING THE INTEGRITY OF IDAHO FINANCIAL MARKETS



nECEIVED
IRUG 1L B I= 32

STATE OF iIDAHG
DEFT OF FINANCE

August 11, 2000

Idaho Department of Finance
P.O. Box 83720
Boise, ID 83720-0031

is in the business of providing stored value {pre-paid) gift cards, for use within the
network of online merchants whe accept our pre-paid cards as a form of payment for goods purchased
online.

We are 2 UK eMoney licensed financial orpanization, licensed and regulated by the UK. Findncial Services
Authonty.

It is our desire to market our pre-paid catds in the US matleet, and as such, we seck a detesmination on the
specific licensing requirements for Idaho.

Please advise if our UK eMoney License, issued by the UK Financial Services Authority is recognized, and
satisfactory for conducting business in Idaho, ot if additional licensing is recquirved.

It additional licensing is required, please advise us of the requirements.

Thank you fot yout considetation.

Ditector of Accounting and Finance
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